Wie zijn wij ?
 
Barnhoorn Hippeastrum Breeding is een bedrijf dat zich, met veertig jaar ervaring in huis, specialiseert in de veredeling van Hippeastrum rassen.

W F Leenen & Zn. is een bedrijf dat zich sinds de dertiger jaren van de vorige eeuw, specialiseert in de veredeling, productie en teelt van narcissen.

Een samenwerkingsverband tussen W.F. Leenen & Zn. en Barnhoorn Hippeastrum Breeding heeft geleid tot het ontwikkelen van een nieuw product in de Hippeastrum markt. Wij brengen u dit product onder de naam SONATINI.COM
 
 
 
Geschiedenis

~~Sinds de jaren ’90 is de firma W.F. Leenen op zoek naar een product dat zij met hun bestaande infrastructuur naast de narcissenteelt kunnen voeren. Ook in deze periode is Barnhoorn Hippeastrum Breeding zoekend naar een gewas in het geslacht “Hippeastrum” dat zich niet alleen onderscheid van de huidige “Amaryllis” maar ook op een energie vriendelijke manier geteeld  kan worden.
In 2001 gaan bovengenoemde bedrijven een samenwerkingsverband aan. Barnhoorn Hippeastrum Breeding als veredelaar met  W.F. Leenen als productiebedrijf.  Door een intensief veredelingsprogramma met koude resistente species uit de familie Amaryllidaceae wordt een product ontwikkeld dat zich uitstekend leent voor de buitenteelt in Nederland of andere gematigde klimaatzones.
Sonatini, een gewas lijkend op een mini Amaryllis, wordt in Nederland in het voorjaar geplant. De groei vindt plaats in de zomermaanden. In het najaar worden de bollen gerooid. De bollen zijn winterhard, mits afgedekt tijdens de koudste maanden.

Sterke eigenschappen van deze rassen zijn:
- Zeer bloeirijk. Meerdere stelen per bol met veel kelken per steel
- Genetisch korte rassen voor potcultuur
- Uitstekend geschikt voor tuin beplanting
- Goede houdbaarheid van de bloemen.
- Grote verscheidenheid in kleuren.

Voor een overzicht van onze rassen zie " assortiment "